Huiveren…

9041407154.jpg
In Aurelius, een klein plaatsje in de staat New York, verdwijnen een voor een drie jonge meisjes. Bij de eerste verdwijning verdenken de inwoners nog buitenstaanders. Bij de tweede beginnen buren en jeugdvrienden elkaar met andere ogen te bekijken. Bij de derde komt het stadje in een regelrechte nachtmerrie terecht.

In De kerk van de dode meisjes tekent Stephen Dobyns de verwoestende uitwerking van achterdocht. Niemand ontsnapt eraan- de gerespecteerde hoofdredacteur van de plaatselijke krant noch de teruggetrokken apotheker, en zelfs niet de verteller, een leraar biologie van wie bekend is dat hij weleens jonge meisjes bij hem thuis uitnodigt om ze met huiswerk te helpen.

Als de paniek om zich heen grijpt en de burgers zelf het heft in handen nemen, komen oude geruchten, angsten en verlangens tot leven die de verzwegen geschiedenis van het ogenschijnlijk deftige stadje en de duistere drijfveren van de inwoners blootleggen.
(tekst op de achterflap)

Goed voor 420 pagina’s spannende lectuur – een thriller die boven het genre uitstijgt!
Volgens Stephen King het perfecte boek voor een maanloze nacht, met een huilende wind en een krakende vloer boven je hoofd…

Stephen Dobyns beschrijft op een knappe manier het geleidelijk verdwijnen van het vertrouwen binnen een gemeenschap.(Publishers Weekly)

Wat we ooit aan spirit in de stad hadden gehad, was verdwenen. Ons algemeen gevoel van tevredenheid was als een dunne duid die was weggescheurd, waardoor datgene wat er altijd was geweest bloot kwam te liggen: onzekerheid en angst. De mannen en vrouwen die geacht werden ons te leiden, ruzieden onder elkaar. De besten onder ons werden samen met de slechtsten verdacht.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Engelstalige literatuur, Leven, Varia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s