Verdronken verleden – Peter Robinson

90229880071.jpg
Tijdens een lange, hete zomer komt Thornfield Reservoir droog te staan, waardoor het dorp Hobb’s End aan de vergetelheid wordt onttrokken. Vijftig jaar geleden verdween het onder de waterspiegel toen het meer werd aangelegd. Samen met Hobb’s End komt echter ook een lang bewaard geheim boven water. Tussen de ruïnes wordt het skelet van een jonge vrouw ontdekt, een vrouw die blijkt te zijn vermoord.
Inspecteur Alan Banks wordt naar Hobb’s End gestuurd om de zaak te onderzoeken. Samen met brigadier Annie Cabot probeert hij de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, maar de aanwijzingen zijn schaars. Stukje bij beetje vormt Banks zich een beeld van de laatste jaren die deze jonge, vrijgevochten vrouw doorbracht in Hobb’s End. Eén vraag blijft hem bezighouden: waarom heeft niemand de vrouw ooit als vermist opgegeven?

(tekst op de achterflap)

Deze thriller is opnieuw een schot in de roos met inspecteur Alan Banks in de hoofdrol. De enigszins zwaarmoedige inspecteur die van klassieke muziek en poëzie houdt. Bij het oplossen van een misdaad schijnbaar gepleegd tijdens WOII zet hij zich voor 100% in. Zelfs al zijn de feiten 50 jaar oud – graaft hij toch tot op de bodem tot de waarheid boven water komt (in dit geval nog letterlijk ook!). Dat is hij het slachtoffer verschuldigd.
Het decor is weerom de Dales in Yorkshire – de gedroomde locatie voor een spannend verhaal met een verrassende ontknoping.
Als je het mij vraagt is het ideale vakantielectuur, vooral als het zo blijft regenen. Dus, allen naar de bib… en veel leesgenot!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Engelstalige literatuur, Varia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s