De eenzame kikker

THE LONELY FROG

A lonely frog, desparate for any form of company telephoned the Psychic Hotline to find out what his future has in store.

His Personal Psychic Advisor advises him, “You are going to meet a beautiful young girl who will want to know everything about you.”

The frog is thrilled and says, “This is great! Where will I meet her, at work, at a party?”

“No” says the psychic, “in a Biology class.”

http://www.comedy-zone.net/jokes/laugh/animals/animals4.htm

Dat brengt ons uiteraard terug naar school! Hebben jullie nog herinneringen aan de lessen biologie en hebben jullie ooit eens een dier gedissecteerd? De eerste dissectie die ik bijwoonde, uitgevoerd door de lerares, betrof een kip. Daarop volgde een konijn. Enkele jaren en een lerares later moesten we dan alleen een zeester en een kikker dissecteren. De geur van de formol was niet om uit te staan!

Hebben jullie ook verhalen?

6 reacties

Opgeslagen onder Dieren, Humor

6 Reacties op “De eenzame kikker

 1. In de humaniora alleen een konijn en een rivierkreeft zien dissecteren. Later, aan de universiteit, zelf nog een paar andere dingen gedissecteerd, zoals een vis, een rat, een kikker,… Het practicum was altijd vlak voor de middag, maar mijn eetlust heeft er nooit onder geleden, in tegenstelling tot die van sommige van mijn medestudenten (-s, vooral in dit geval…)!

 2. Dorine

  Het eerste dat er in mijn klas in ’t middelbaar destijds werd gedissecteerd was een paardenoog (of een koeienoog – ik weet het niet meer precies) en daar had ik niet echt goeie herinneringen aan, ik vond het maar een vieze bedoening – lol. Het volgende dat we dissecteerden was een konijn: een vrijwilliger mocht demonstreren hoe de longen werkten door via een rietje (dat erin gestoken was) te blazen – logischerwijs was ik geen kandidaat! Er waren een paar mensen die onwel werden en de klas uitmoesten, dat herinner ik me nog. Ik vond het echter gewoon jammer voor het beestje.

  Niettemin heb ik biologie altijd wel een interessant vak gevonden.

 3. Een koeienoog, dat weet ik nog. We stonden daar allemaal heel dicht op te kijken. Er was geen zuurstof meer genoeg, dus moest ik eventjes buiten gaan (ik werd wit, zegden ze). Misschien werd ik wel gewoon misselijk. Niet iets dat ik graag deed. Ik was er niet voor de andere dieren, gelukkig.

 4. De dissectie van een konijn werd in ons jaar afgeschaft, omdat er zoveel leerlingen tegen waren. Wat we wel ontleed hebben was een haring, dat was anders best boeiend, zeker toen ik iets vond waarvan de leerkracht zo direct niet wist wat het was…
  🙂

 5. De laatste dissectie die ik live mocht meemaken, was die van een koe. Die gedissecteerde Bella verblijft thans in mijn diepvries. Het laat haar koud, eerlijk gezegd.
  Wat school betreft, bleef het dissecteren beperkt tot een kikker. De billen werden nadien eerlijk verloot.

 6. @alcyon
  Dat is klassiek hé! 😉

  @dorine
  Ik hield ook van de les Biologie. En ik had geen last van die dissecties…

  @micheleeuw
  Ik kon er nog goed tegen! Enkele van mijn klasgenoten werden ook misselijk…
  Maar een koeienoog hebben wij nooit ontleed!

  @sandrissimo
  Ik heb het over 40 jaar geleden! Toen protesteerde men nog niet tegen ‘dissectie’…
  Leuk dat je de leerkracht te slim af was 😉

  @Menck
  Dat is een antwoord à la Menck… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s