Mysterie

‘Van alle mysteriën in het universum was het feit dat twee mensen blijvend vreugde en voldoening in elkaar konden vinden een van de grootste puzzels. Zelfs de meest oprechte poging tot samengaan met een ander mens vereiste een delicaat evenwicht tussen tegenstrijdige ego’s en verlangens, een proces dat minstens zo gecompliceerd was als de twee individuen en misschien nog wel ingewikkelder.’

Uit: Aardedonker – Erin Hart

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Boeken, Citaten, Leven

4 Reacties op “Mysterie

 1. Ik denk dat het vooral ‘willen samenblijven’ is tegenwoordig. Vroeger kon de vrouw moeilijker weg, dus bleef ze. Nu zijn de partners meer gelijk en moet er meer aan ‘gewerkt’ worden : verdraagzaamheid, soms naast zich neer leggen en niet (erg) reageren, ervoor zorgen dat het ‘elders’ niet beter is, … zonder de ‘magie’ te verliezen. Inderdaad niet gemakkelijk.

 2. @micheleeuw
  Daar zeg je zo iets! Je slaag de nagel op de kop…en toch heb ik de indruk dat jonge koppels daar niet zo goed in zijn – in verdraagzaamheid en zo!
  Wie zei ooit: ‘Liefde is een werkwoord?’ 😉

 3. samen leven voor eeuwig … is dat wel mogelijk? Stel die vraag omdat ik recentelijk een aantal vrienden na soms 10 en 25 jaar samenzijn – uit elkaar gingen.

 4. @Cursief Huigje
  Ik vind het niet evident! En natuurlijk loopt het niet altijd van een leien dakje. Het is stil waar het nooit waait 😉
  Maar toch moet er iets zijn wat sommige mensen samen houdt …
  Jammer genoeg gaan veel koppels uit elkaar waarvan je het soms helemaal niet kon vermoeden of van wie je het nooit had verwacht, zelfs na vele jaren! En daar word je toch eventjes stil van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s