Opmerkelijke woorden – update

Twee mensen kropen al heel snel in hun pen naar aanleiding van mijn oproep in mijn vorige post. Ik presenteer jullie de beide pennenvruchten met een gemeend dankjewel voor de schrijfsters ervan!

Dontask (bloglezeres) schreef het volgende:

Hij had zich weer laten gaan. Te veel macaroni met haas en kam gegeten. Ik bedoel natuurlijk kaas en ham maar ik lijd nu eenmaal aan spoonerisme. Zijn vrouw had hem nochtans gewaarschuwd ” Slemp wat minder anders geraakt ge weer in een spleen.” Hij maakte een obsceen gebaar naar haar, liep als een dragonder naar zijn zetel, plofte erin neer en sloot zijn ogen. Met heimwee dacht hij terug aan de tijd dat hij nog een sexexploitant was. Aan de vele bralbritten die hij eigenhandig het zwijgen had opgelegd. Je zou denken voor een dwerg als hij dat het kwansuis onmogelijk was om dat eigenhandig te doen maar hij was beresterk. En nu was hij een exsexexploitant. “Exsexexploitant, mooi woord ” dacht hij, “zou nogal punten scoren bij het scrabbelen.” Hij wreef over zijn buik en viel in slaap.
The End.
Ik wou het kort houden maar helaas is dit niet gelukt. Is wel leuk om de woorden in een tekstje te plaatsen, maakt het makkelijker om ze te onthouden.

En dit is wat Annetanne schreef:

Berthilde werd ze gedoopt, en ‘Hildeke’ werd ze als kind genoemd, maar in de loop van de jaren groeide ze uit tot zo’n dragonder van een wijf, dat zelfs ‘Berta’ te lichtvoetig klonk.
‘Bert’ heette ze dan ook onder vrienden, een schare bralbritten waarmee ze uitgebreide slemppartijen ondernam, en die ze – onder het genot van schalen vettige kost – steevast onder tafel dronk.
Maar op een dag sloot zich een ex-seksexploitant bij het groepje aan, die na de sluiting van zijn etablissement op de walletjes kon gaan rentenieren.. En het ongelooflijke gebeurde…. Bert, de eeuwige vrijgezellin werd verliefd, en, wellicht nog ongelooflijker, haar liefde werd al snel beantwoord.
Helaas was de man gespeend van elk spoortje humor, en toen Bert hem kwansuis tussen neus en lippen door vertelde dat ze zo genieten kon van een simpel stukje brood met een kontje bloter, viel dat spoonerisme compleet verkeerd, en de aanvankelijke verliefheid bij het heerschap van de wallen was meteen bekoeld.
Bert werd gedumpt, en heeft de rest van haar levensdagen gesleten als een would-be existentialiste, die haar spleen trachte te vertolken in tranerige verzen….

Voor alle duidelijkheid: het woord ‘exsexexploitant’ is volgens de nieuwste spellingsregels niet correct geschreven maar ik kreeg het zo doorgestuurd!

Dames, jullie konden die verhalen niet korter maken – precies goed! Ik vind ze zalig! Hartelijk bedankt… šŸ™‚

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Blogroll, Taal, Vrouwen

3 Reacties op “Opmerkelijke woorden – update

  1. dontask

    Daarnet in een aflevering van FC de kampioenen het woord dragonder 2x gehoord. Eenmaal gezegd door Firmin en 1x door Xavier. Zonder het postje van jou was mij dit woord waarschijnlijk helemaal niet opgevallen.

  2. Ik heb de aflevering niet volledig gezien maar toch Ć©Ć©nmaal het woord ‘dragonder’ horen vallen!

  3. leuk woord : leizebet = zeurpiet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s