Alle begin is moeilijk

Na een rustige Oudejaarsavond samen met de ‘heer des huizes’, na de onovertroffen ‘mosselen met friet’, na de 4de keer kijken naar de prachtige film ‘Girl with a pearl earring’, na het knallende en spetterende vuurwerk hier rondom te lande rond de klok van 12, na nog wat gesurf en geblog ben ik om 2 uur gaan slapen. Ik dacht: voor de eerste dag van het jaar zet ik de wekker maar niet. Dat was zonder mijn ingebouwde klok gerekend! Ik kwam wakker stipt om 7 uur. Uitgeslapen en fris…het vooruitzicht van een geurig kopje koffie nodigde mij uit om onmiddellijk op te staan.

Menslief, wat was het ‘stil’ deze morgen! Alsof de ganse wereld in een diepe slaap verzonken was – wat gedeeltelijk wel het geval was! Stilte alom, zelfs geen blaffende honden… de tortels waren er als eerste bij om het nieuwe jaar in te zetten, het was nog niet eens klaar. Daarna volgde het vrolijke kleine grut en een paar krassende kraaien maakten het concert compleet. Voor de rest – niks! De wereld was gehuld in een opaken mistkleed – de eerste dag van dit nieuwe jaar begon aarzelend en schuchter, liet zich nog niet kennen…

Ik probeerde te lezen in het boek van Geert Mak – ‘In Europa’. Mijn gedachten dwaalden af en in mijn hoofd tolden woorden en gedachten door elkaar en ik wist dat ik geen rust zou kennen vooraleer ik die ordelijk geschikt op dit blog had gezet. Wat bij deze gebeurd is!

Een goed begin van het nieuwe jaar, zou ik zeggen, wat ik jullie ook toewens!

12 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Boeken, Leven

12 Reacties op “Alle begin is moeilijk

 1. Ook wij heben lekker gegeten, dvd en tv gekeken. De poezen waren bang van het vuurwerk maar wij hebben ervan genoten en zijn rond 3u30 gaan slapen. Een prachtige avond gehad.
  Straks nog een rustige dag, onderbroken door vele telefoontjes en sms-en šŸ™‚
  Veel leesplezier !

 2. Een mooie nieuwjaarsbrief, Annemie. Ik wens je een prachtig jaar en veel schrijfgenot!

  Wat het boek ‘In Europa’ betreft, in de Westhoek kan je je daar heel wat bij voorstellen, niet?

 3. Hier met zijn drietjes lekker gegeten… Recepten uitgeprobeerd uit een kookboek dat ik met Kerstmis van zusjelief cadeau kreeg.
  Een hele rustige avond – hier op het platteland zijn zelfs nauwelijks vuurwerkknallen te horen, zodat onze kat zelfs amper haar kop oprichtte.
  En inderdaad: op tijd weer op, zodat we – naar jaarlijkse traditie – over een bijna lege autosnelweg richting Landgraaf reden voor een voormiddagje skieĆ«n. En naar traditie was het op Nieuwjaarsochtend daar weer ontzettend rustig…

  Een sportief begin dus van 2008.

  Een prachtig jaar toegewenst.

 4. dorine

  Ik vind de ochtend van Nieuwjaarsdag best grappig: zoals jij beschrijft, geen kat op straat. Zelfs in mijn relatief rustige straatje valt dat echt nog op.

  Prettig Nieuwjaar!

  xxx

 5. moekemicheline

  Mocht ik mosselen gevonden hebben, ze zouden gisteren of vandaag zeker op het menu gestaan hebben. Maar helaas… De gourmet was ook lekker šŸ™‚

  Een heel gelukkig 2008 voor jou en je gezin!

 6. Een voorspoedig niewe jaar toegewens hier uit Zuid-Afrika! We ging vandaag naar die Nationale Park by Pilanesberg, 2 uren auto in iedere richting en was’t warm. De hele daag weg van huis – 7 tot 7. Maar we zag een mooie spul dieren, kom van die foto’s wel goed, blog ek ze binnen kort.

 7. Ik heb het nieuwe jaar ook afgetrapt met ‘mosselen friet’. Niet bijster origineel, maar de smaak was raak.

 8. Victor

  Volgens mij heb je de ideale oudejaarsavond achter de rug. Een gelukkig 2008 !!!!!!!!!!

 9. bart

  Hopelijk verloopt 2008 voor jou even aangenaam als de wissel tussen oud en nieuw. Beste wensen voor het nieuwe jaar.

 10. blanche

  Gelukkig Nieuwjaar Annemie! en bedankt om ons te verwennen met wijze en ontroerende citaten en gedichtjes.

 11. Goedenavond,

  Krassende kraaien, brrr.

  Vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

 12. Menck

  Geef mij mosselen met friet, en ’t is feest. Gelukkig zijn we nog lang niet door de maanden met een ‘r’ heen. šŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s