Waar blijft de zon?

Weerman Frank had ons een allerzaligste heerlijke superzachte mooie lentedag beloofd!

Waar blijft die zon? Deze morgen om 7u30 was het grijs, grijs, grijs… Wat later zat er precies een gat in dat eeuwige grijs, maar het bleef niet duren. Ik dacht – geduld is een mooie deugd – en dat is ook zo, maar om 12u was het nog altijd grijs en niet lentezacht zoals voorspeld!

Nu is het 13u35; de zon doet verwoede pogingen om het ‘grijs’ te verdrijven en er waait nog steeds een frisse bries. Ik zit wel eens graag met ‘mijn kop in de wolken’ maar dat moet niet per se letterlijk genomen te worden en het mag ook niet te lang duren!

Hoe zit het bij jullie met Laura?

Advertenties

10 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Leven

10 Reacties op “Waar blijft de zon?

 1. Gisteren hadden we een grijze dag verwacht, maar ter ere van de verjaardagsstoet voor eeuweling Mannes Gielen brak er onverwacht in de loop van de namiddag tot een zonnetje door, en werden door de figuranten allengs meer ouderwetse jassen en mantels op de wagens van de optocht gelegd.
  Maar inderdaad, vandaag wilde niet zo erg… maar terwijl ik dit schrijf, trekt de lucht ineens open en roept er iets heel hard: ‘Naar buiten!!!”

 2. De zon is er wel, maar ’t blijft koud…
  šŸ˜¦

 3. Menck

  In de kustregio hebben we hoop en al vier uurtjes de zon te zien gekregen. Rond halfvijf stak de bewolking alweer de kop op. Ook de voormiddag was een grijze soep.
  Frank heeft ons – weer maar eens – blaasjes wijsgemaakt.

 4. moekemicheline

  Hier hebben we ook niet veel zon te zien gekregen en als ze erdoor kwam was het maar een heel flauw gedoe. Bewolking troef!

 5. Hier was het ook grijs tot de vroege namiddag, maar toen kwam de zon erdoor. Ben meer dan 3 uur gaan fietsen in een weertje dat getypeerd kan worden als ‘bewolkt, met af en toe een heerlijk zonnetje en behoorlijk wat wind, maar zeker niet koud’.

 6. Hier in de streek van Louis Paul Boon was het vanaf een uur of twee zonnig en warm. Heerlijk lenteweer dat me er toe aangezet heeft de hele namiddag in de tuin te werken. Geplant en verplant en grassen gekortwiekt. In t-shirt! Pas om kwart na vijf werd het iets frisser maar was het zonnetje er nog steeds.

  Tot zover het weerpraatje vanuit zuidelijk Oost-Vlaanderen.

 7. @Bedankt voor jullie reacties!
  Terwijl ik deze middag het bericht plaatste kwam de zon erdoor – dat was omstreeks 13u35 en na exact 3 uren was ze weer foetsie… en voerde ‘grijs’ weer de boventoon. Rond 19u regende het hier reeds…

 8. chelone

  Dan heb jij nog geluk gehad. Hier, in Vlaams-Brabant heeft de zon van 15:00 tot 16:00 geschenen.
  Maar heb je gemerkt dat de merels al aan het socializen zijn?
  En vannacht hoorde ik een solemio-padconcert.
  En slapen met het open raam geeft geen brr-gevoel meer.

 9. En vandaag ben ik opgestaan met een snotvalling.

 10. De zon is hier nu van de partij. Telt dat ook (nog) ? šŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s