A room with a view – update2

Deze keer vraag ik niet om de verschillen op te sommen… Het land is helemaal bewerkt en tot mijn ‘lichte wrevel’ moet ik melden dat de boer hier dit jaar maïs heeft gezaait. Nu kan je me terechtwijzen en zeggen: ‘Ja, als je op de buiten woont moet je die dingen er bij nemen.’ Volledig akkoord – het is niet mijn bedoeling om te klagen. Alleen, tot voor een jaar was dat een koeienweide en heb ik het in de 34 jaar dat ik hier woon nooit anders geweten. Leuk om de koeien te zien lopen langs je zitplaats – vooral voor de kleinkinderen. Ikzelf had daar absoluut geen last van… Vorig jaar heeft de landbouwer prioriteiten moeten stellen – minder melkkoeien,  méér gewas! De koeienweide wordt nu ‘bedricht’; vorig jaar aardappelen, dit jaar maïs, en dat betekent dat we over een tweetal maanden tegen een anderhalve meter groene muur opzien. Ik ben benieuwd hoe dat zal overkomen! Wat ik wel reeds met zekerheid weet – in het najaar zullen we ons uitzicht weer dubbel waarderen!

(klik op de foto om te vergroten – wordt vervolgd!)

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Leven, Milieu, Natuur

3 Reacties op “A room with a view – update2

  1. Je verliest het weidse wel, maar in het groen zitten is toch ook leuk. Kan je de maïs zien en horen groeien. 🙂

  2. Heb ik ook nog meegemaakt … Ze oogsten (meestal) ’s nachts, maar dat je zal genieten van het ver-zicht is een feit. Verse maïs is ook lekker en straks bijdehand. 🙂

  3. Ik kan me er wat bij voorstellen (ons ‘veld’ was voor het ‘ons’ werd ook jarenlang een maïsveld).
    Gelukkig dat de boer toch niet een vorm van wisselteelt lijkt te willen toepassen, al haalt een akker het toch niet van een weide met koeien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s