De verborgen orchidee – Carol Goodman

Het schilderachtige landgoed Bosco in de staat New York biedt al meer dan een eeuw lang kunstenaars de gelegenheid daar een tijdje te verblijven om rust en inspiratie te vinden. De jonge, paranormaal begaafde schrijfster Ellis Brook krijgt ook een uitnodiging. Samen met vier andere kunstenaars logeert ze er een tijdje. Ellis is bezig met een historische roman over het eind 19e eeuw spoorloos verdwenen medium Corinth Blackwell. Ten tijde van haar verdwijning logeerde Blackwell op Bosco. Ze zou Aurora Latham, de bewoonster en oprichtster van Bosco als kunstenaarstoevluchtsoord, met haar drie aan difterie overleden kinderen in contact brengen, maar verdween, samen met Aurora’s enige nog levende kind.

Het verhaal speelt beurtelings in heden en verleden. Geleidelijk aan merkt Ellis dat er opvallend veel overeenkomsten zijn tussen de vroegere en huidige bewoners. En er gebeuren steeds meer raadselachtige, bovennatuurlijke dingen. Goed geschreven, sfeervolle gothic misdaadroman die na een rustig begin steeds spannender en griezeliger wordt. (Recensie van de bibliotheek)

Persoonlijk heb ik daar weinig aan toe te voegen… Zoals hierboven vermeld begint alles rustig maar de ‘spanningsboog’ bouwt zich gaandeweg op zodat je niet anders kunt dan verder lezen om er toch maar het fijne van te weten… Een goed boek voor koude winteravonden (als de wind door de schoorsteen giert!) šŸ˜‰

Oorspronkelijk uitgegeven als: The Ghost Orchid – Carol Goodman

http://www.carolgoodman.com/

1 reactie

Opgeslagen onder Boeken, Engelstalige literatuur

Een Reactie op “De verborgen orchidee – Carol Goodman

  1. Ik kan al moeilijk tegen zo’n films, ik weet niet of ik nog zou kunnen slapen na het lezen van zo’n boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s