Deze middag op het menu

SCAMPI’S MET COURGETTES – 2 personen

– 360 gr scampi’s gekookt in court-bouillon

– 1 ui, in ringen

– 2 teentjes knoflook

– 400 gr courgettes in blokjes

– 1 blik gepelde tomaten in stukjes (of beter nog enkele verse tomaten, ontveld en in stukjes gesneden)

– 2 eetlepels gehakte dragon of andere kruiden naar keuze

– 3 eetlepels vetarme room

– 1eetlepel olie

– peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan; fruit er de ui en het knoflook in.

Voeg de courgettes toe.

Doe de tomaten en de kruiden erbij op het moment dat de courgettes lichtbruin beginnen te worden.

Laat gedurende 10 minuten sudderen en voet er vervolgens de scampi’s en de dragon aan toe.

Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven.

Roer er net voor het opdienen de room door. Werk af met wat gemalen kaas…

Lekker met volle rijst of volkorenpasta.

SMAKELIJK!🙂

Dit is een recept uit een WeightWatchers kookboek van 1992 – weinig calorieën, voedzaam en bovendien lekker!

Ons heeft het deze middag uitstekend gesmaakt!

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Deze middag op het menu

  1. chelone

    Recepten met scampi’s zijn altijd welkom. Hij is al uitgeprint!

  2. moekemicheline

    En hier zit ik dan met mijn volkorenboterhammetje met kaas😀

  3. Smakelijk maar ik pas : geen vis en geen look.🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s