Woord van de week – GROENEGOLFTEAM

De Vlaamse Automobilistenbond wil dat er groenegolfteams komen, net als in Nederland. Een groenegolfteam bestaat uit experts die de verkeerslichten van opeenvolgende kruispunten op elkaar afstemmen. Als de verkeerslichten optimaal zijn afgesteld, ontstaan er groene golven.

Autobestuurders die de richtsnelheid aanhouden, kunnen dan gewoon doorrijden, zonder verschillende keren te moeten stoppen voor een rood verkeerslicht. De betere verkeersdoorstroming leidt niet alleen tot minder files, maar ook tot minder frustraties. Bovendien vaart het milieu er goed bij.

Bron: Taallink 150 e-zine

www.taaltelefoon.be

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Taal, Taaltips

5 Reacties op “Woord van de week – GROENEGOLFTEAM

 1. Ik dacht dat dat al jaren bestond?
  In mijn dromen dan waarschijnlijk.

 2. Neen hoor, dat bestaat.

  Van het Meiserplein tot de Van Praet brug in Brussel is er bvb een “groene golf”. Maar toch sta je er àltijd voor rood. En dan denk ik waarom werkt dit in Nederland wel en in Brussel weeral niet?

 3. Die Nederlanders zetten gewoon alles op groen. Dat zorgt wel voor problemen maar niemand kan klagen, de lichten staan altijd op groen!

  Was getekend

 4. Vroeger was dat hier ook al, maar dan komen stomme flikken het verkeer ‘regelen’ en morrelen ze aan de lichten en alles is om zeep …

 5. Zo’n groene golf is een goede zaak! Onlangs kreeg ik een boete omdat ik door het rood licht reed, en die was niet bepaald laag…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s