PREDIKANT – Camilla Läckberg

Tweede deel uit de serie Zweedse misdaadromans rond schrijfster Erica Falck en haar partner inspecteur Patrik Hedström uit het plaatsje Tanumshede aan de Zweedse westkust. Läckberg debuteerde met ‘Ijsprinses’.

Het is zomer, er is een hittegolf, Erica is hoogzwanger maar Patrik, eigenlijk vrij, moet toch werken. In de buurt is het lijk van een onbekende jonge vrouw gevonden, daaronder vindt men nog twee skeletten. Dat blijken de lichamen te zijn van twee vrouwen die eind jaren zeventig verdwenen. Wat hebben de drie doden met elkaar te maken? Patrik en zijn team gaan geholpen door Erica op onderzoek uit. Sporen wijzen naar de familie van een inmiddels overleden predikant, tevens eigenaar van een groot naburig landgoed.

Goed geschreven en uitgewerkte psychologische misdaadroman volgens Zweeds model met een goede karakter- en sfeertekening en een mooie plot waarin religieus fanatisme een belangrijke rol speelt. Läckberg (1974) is inmiddels bezig met haar vijfde thriller over Erica en Patrik. De kritieken zijn lovend, in 2005 werd zij auteur van het jaar en in 2006 won zij de Zweedse publieksprijs. Een tv-serie is in de maak. (Bron: Bibliotheekrecensie)

Persoonlijke mening: Eigenlijk heb ik daar niet veel aan toe te voegen. De karakters zijn goed uitgewerkt, de spanning stijgt geleidelijk en wordt goed aangehouden. De verrassende ontknoping laat op zich wachten tot aan de laatste bladzijden. Vlot geschreven en mijns inziens goed vertaald… Voor de liefhebbers van het genre zeker een aanrader vooral met de donkere dagen in het verschiet! 😉

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Boeken, Literatuurprijzen

4 Reacties op “PREDIKANT – Camilla Läckberg

 1. madameblogt

  Dit lijkt een boek dat ik zou willen lezen. Titel en schrijfster zijn genoteerd.

 2. Had ik maar meer tijd om te lezen …
  Blij dat je het een goed boek vond en veel plezier met de volgende delen.

 3. @madame
  Dat verheugt mij – het loont de moeite!

  @micheleeuw
  Misschien moet je daar eens tijd voor maken 😉

 4. Britt

  Het boek is zelfs goed te lezen voor 15-jarigen!
  Ik maar er een verslag van voor Nederlands!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s