De collectie – Guy Segers

de-collectie21

Restaurateur-schilder Georges Ouvry moet in een Antwerpse woning een plafondschildering herstellen waarop het oudtestamentische tafereel van de kuise Suzanne staat afgebeeld. Gaandeweg ontsluiert hij het mysterie rond dit werk. Het huis was in de 16de eeuw een schuilplaats voor hervormingsgezinde Augustijnermonniken én de plek van waar de leer van Luther werd verspreid. Waarom had de schilder ervan precies dit verhaal afgebeeld in de maanden dat hij ondergedoken zat? Omwille van de erotische geladenheid of de ketterse gedachten? En wat is het verband met de collectie bijbels en kerkschatten die Ouvry ook in het huis ontdekt?

Ouvry komt terecht in de bizarre wereld van bibliofielen, kunstkenners en collectioneurs. Hij raakt verwikkeld in de nietsontziende jacht op een bijzonder kostbare piraatdruk van Wiliam Tyndales Nieuwe Testament uit 1526. Moord, doodslag, bedrog, geheime verhoudingen… alles drijft de spanning op.

Deze historische bibliothriller speelt zich af tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog in het bezette Antwerpen. Een kunstig geconstrueerde roman die je vanf de eerste pagina aangrijpt. (Tekst op de achterflap)

Persoonlijke mening: Voor wie graag een spannend boek leest met een goed uitgespitte historische achtergrond is dit zeker een aanrader. Een stukje Belgische geschiedenis i.e. de Duitse bezetting tijdens WOI en zeer zeker een interessant stukje Antwerpse geschiedenis tijdens WOI en – voor ons misschien wat minder bekend – tijdens de reformatie in de 16de eeuw. Voeg daar een intrigerend verhaal aan toe en de cocktail is geslaagd… Veel leesplezier! 😉

1 reactie

Opgeslagen onder Beeldende kunst, Boeken, Geschiedenis, Nederlandse literatuur

Een Reactie op “De collectie – Guy Segers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s