WordPress geüpdatet

Als Sinterklaasgeschenk krijgen de WordPressgebruikers zomaar een compleet nieuw programma voorgeschoteld- waarin ik eerlijk gezegd een beetje verdwaal! Het zal weeral wat aanpassing vergen van mijnentwege maar anderzijds houdt dat mijn ‘grijze cellen’ ietwat alert…nooit te oud om bij te leren! 😉
Dat herinnert mij eraan dat ik de Nederlandse spellingregels nog eens moet doornemen want op 17 december is het weeral zo ver want dan is er weer het jaarlijkse ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal… en dat kan ik toch niet mislopen; en jullie?

Advertenties

10 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Taal

10 Reacties op “WordPress geüpdatet

 1. Just een supermarkt. De rayon telkens van plaats verwisseld. Doe mij maar ouderwets.

  Groot dictee? Weeral? Hmm hmm. Zouden ze er dit jaar eens woorden zonder koppeltekens kunnen inproppen? En vooral : het door iemand verstaanbaar laten voorlezen!

 2. Ik ben ook niet zo gelukkig met die veranderingen achter de schermen.
  In ’t begin was alles in het Nederlands, terwijl nu meer en meer Engels gebruikt wordt. (ook niet mijn sterkste kant)

 3. Ook ik heb liever zoals het was, was ik zo gewoon maar zoals je zegt : blijf je actief. Al heb ik dat genoeg op mijn werk …
  Dictee doe ik niet aan mee. Veel succes !

 4. madameblogt

  Ik durf niet meedoen aan het Groot Dictee. Ik weet bij voorbaat dat ik grandioos gebuisd ben. Dat slecht gevoel wil ik mezelf besparen.

 5. Ik doe dit jaar voor het eerst ‘live’ mee, Annemie. Thuis voor de buis, welteverstaan. Staat al aangekruist op mijn kalender.
  En om in de sfeer te blijven: er moet een trema in geüpdatet. Maar dit geheel terzijde 😉

 6. Wij doen hier met ons tweetjes telkens tegen mekaar op, en verbeteren dan mekaar skriebels met rode stylo, dat is zo één van onze tradities.
  Maar zonder op voorhand te oefenen, gewoon voor ’t plezier.
  ‘k Herinner mij dat het vorig jaar een héél mooie tekst was, van Jan Wolkers.
  Zeg, dat sneeuwt hier op uw blog! En dat terwijl ik buiten de sterren zie :-)!

 7. Tja, ik moet er ook aan wennen hoor. Heeft volgens mij niets met leeftijd te maken. Over een paar weken is het vast weer vertrouwd.
  Jammer dat ik het dictee niet kan doen: kerstetentje die avond. Maar misschien is het beter voor mijn zelfwaardering om het niet te doen ;-). Ik val mezelf bijna altijd tegen. Is anderzijds ook weer een stimulans natuurlijk.

 8. @zapnimf
  Wat het dit jaar wordt blijft alsnog een verrassing! Zeker is dat het dictee van de hand is van Kristien Hemmerechts is. Zij zal het als eerste voorlezen – daarna wordt het afwisselend voorgelezen door Martine Tanghe en Philip Freriks. Acht ronkende volzinnen…

  @zeezicht & micheleeuw
  Ik denk dat het op de duur wel zal wennen – en nu krijgen we er nog gratis sneeuw bovenop 😉

  @madame
  Ik kan niet geloven dat jij dat dictee niet zou aankunnen – ik ben ook geen crack maar als ik niet zou meedoen houd ik er schuldgevoelens aan over. Alleen hoop ik dat ik zoals de vorige jaren met mijn fouten onder het gemiddelde blijf 😉

  @Daniel
  Thuis voor de buis – dat is een hele nerveuze bedoening die ik voor geen geld van de wereld wil missen al zal ik die godganse dag nerveus rondlopen.
  En dat trema op ‘geüpdatet’ zal ik nu zeker nooit meer vergeten! Bedankt om mij erop te wijzen 😉

  @Adelheid
  Tja, vroeger deed ik ook mee zonder speciale voorbereiding. Vorig jaar heb ik de spellingregels vluchtig doorgenomen maar het resultaat bleef hetzelfde; als ik maar onder het gemiddelde aantal fouten blijf ben ik al héél tevreden!
  En die sneeuw – wel, dat is een cadeautje van WordPress en dat zal zo blijven tot na de feestdagen.
  Succes met het dictee…en houd het gezellig!

  @Heivlinder
  Dat nieuwe dashboard zal met de nodige tijd wel wennen – voor bepaalde dingen is het een beetje zoeken maar dat houdt ons scherp!
  Misschien lukt het volgend jaar wel voor het dictee? Een gezellig etentje is ook niet te versmaden 😉

 9. Flo

  Ja, dat geschenk van WP, is inderdaad even wennen. Meer zelfs, ik ben mijn avatar blijkbaar kwijt. Heb hem al op verschillende manieren proberen terug te krijgen, maar het wil niet lukken. Snif!

  Wat het dictee betreft, sluit ik mij aan bij Madame. Ik vrees voor het ergste en heb niet bepaald nood aan een opdoffer. Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat Madame iets te bescheiden is…

 10. @Flo
  Dan heb jij hetzelfde probleem als Zeezicht! Misschien komt er wel iemand met goede raad op de proppen…ikzelf zou het echt niet weten! Die sneeuw op je blog kan je zelf instellen: Ga naar je Dashboard, klink in de linkerkolom op Appearance, klik dan op Extras en daar je de sneeuw aanklikken en /of verwijderen!
  Wat het dictee betreft kan ik je wel begrijpen. ik ben ook bang om af te gaan of een modderficuur te slaan en als dat zo is zal ik dat ‘ruiterlijk’ toegeven. En Madame is inderdaad véél te bescheiden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s