Twee boeken in een klap

Ik geef het toe – ik heb de laatste weken nogal veel gelezen en vlug gelezen want éénmaal mijn boek ter hand genomen kon ik het maar moeilijk neerleggen om te doen wat een vrouw nu eenmaal behoort te doen: haar huishouden. Daarvoor verwijs ik naar het logje van Micheleeuw  😉

Het resultaat is wel dat ik jullie twee spannende boeken kan aanbevelen!

HET RAADSEL VAN DE DORDOGNE – Michelle Wan

Spanning en intriges tegen de achtergrond van de zonovergoten Dordogne – een kleurrijk en adembenemend verhaal met een eeuwenoude moord als motief
 
het-raadsel-van-de-dordogneMara Dunn en haar vriend Julian Wood krijgen een belangrijke opdracht: het opknappen en herinrichten van een zestiende-eeuws landhuis in de Dordogne. Op een dag vinden hun werklieden een gemummificeerd babylijkje, ingemetseld in een van de muren. Het kind is meer dan honderd jaar geleden verstikt en in een prachtige geborduurde sjaal gewikkeld. Julian, die orchideeënexpert is, raakt mateloos gefascineerd door het patroon van de sjaal: een zeer accurate afbeelding van een uiterst zeldzame orchideeënsoort waar hij al jaren naar zoekt.
Hij en Mara besluiten uit te zoeken wat het verhaal achter de babymoord zou kunnen zijn. Maar dan wordt er een nieuwe moord gepleegd en blijkt de eerste misdaad toch niet zo verjaard te zijn als hij lijkt.
 Terwijl de zoektocht naar de huiveringwekkende waarheid Mara en Julian uit elkaar dreigt te drijven, wordt de lezer meegenomen op een adembenemende reis door het spectaculaire landschap van de Dordogne.  (Tekst op de achterflap)
Persoonlijke mening: Spannend van begin tot eind; aan te bevelen voor  zij die verliefd zijn op de Dordogne, orchideeën en volkse legendes. Vlot geschreven, goed vertaald en doorspekt met wat Franse woorden of gezegden. En daar is ook ‘le loup-garou’…!
*****
DE VERDRONKEN TUIN – Carol Goodman
Oude geheimen blijven nooit voor altijd begraven.
verdronken20tuinEen briljante kunsthistorica geeft een interpretatie van een oud glas-in-loodraam die onthullend is voor de tragische gebeurtenissen die lang geleden plaatsvonden in een vooraanstaande familie. Als ze daarna onverwacht verdrinkt, gaat haar vriendin op speurtocht naar de raakvlakken tussen de mythische voorstelling op het raam en deze mogelijke misdaad. Met steun van een charmante politieman en dankzij een groot inlevingsvermogen ontsluiert ze oude en nieuwe geheimen. Een ongemeen boeiende misdaadroman vol poëtische en mythologische elementen die het directe inzicht in gebeurtenissen uit verleden en heden lijken te versluieren maar uiteindelijk toch de plot in zich dragen. Uiterst verhalend en van een hoog literair gehalte. (Bibliotheekrecensie)
Persoonlijke mening: Dit boek is een echte pageturner! Ik kon het met moeite aan de kant leggen om mijn werk te doen en daarom heb ik het ook op héél korte tijd uitgelezen.  Niet voor niets staat er op de cover dat het een boek is in de traditie van  ‘De verborgen geschiedenis’ van Donna Tartt. En wie heeft dat boek indertijd niet gelezen?
‘Een ingenieuze thriller met rijke, levendige beschrijvingen van kunstwerken en de innerlijke drijfveren van de personages – Publishers Weekly
Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Beeldende kunst, Boeken, Engelstalige literatuur, Geschiedenis

5 Reacties op “Twee boeken in een klap

 1. Annemie, even nuanceren toch, als je mij toestaat. Voor mij hoort een vrouw (en alleen een vrouw) het huishouden niet te doen, een man kan dat evengoed. Nah! En het lezen van een verslavend goed boek is een perfect excuus om het huishouden tijdelijk aan de kant te zetten.

 2. Ook bloggen, tv/dvd kijken en spelletjes op de pc vind ik goed excuses. 😉

 3. En dromen en naar de lucht of de bomen kijken evenzeer…
  Ik lees ook graag hoor 🙂

 4. Pingback: Overtijd met Alice Nahon, Wittgenstein en een vrouwtje bij de drukker « The Sausage Machine

 5. Annemie

  Beste Janien,
  Dat schaamrood is niet nodig – uiteindelijk gaat het hier niet om ‘echte’ literatuur, maar wel ontspannend tijdverdrijf! Dit logje is wel reeds 2 jaar oud en met spijt moet ik zeggen dat ik ondertussen het bloggen (misschien tijdelijk of voor eeuwig!) aan de de kant heb gezet. Nu, voor het ogenblik, zou ik ontzettend graag véél willen lezen, maar dat lukt me niet. 2010 is voor mij en mijn dierbaren een ‘annus horribilis’, want mijn ouders zijn allebei gestorven in een tijdspanne van 3 maanden! Mama werd halverwege maart met ongeneeslijke kanker gediagnoseerd, 3 weken erna – 11 april – papa dood gevonden thuis. Op 9 juli stierf mama op de palliatieve zorgeenheid Ten Oever (Kortrijk) na een verblijf aldaar van bijna 2 maanden. Ik zou van alles willen doen, maar mijn geest en vooral mijn lichaam willen momenteel niet mee! Het rouwproces vraagt veel tijd en eist zodang veel energie. De 4 maanden ziekte van mama en het plotse overlijden van papa hebben mij compleet uitgeput. Een mens leert echt wel relativeren – maar ik zou geld willen geven om de rust te vinden om boeken te lezen!
  Lieve groeten,
  Annemie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s